reklama

Chilli con carne

Tento recept som sa rozhodol uverejniť preto, lebo je jeden z mojich obľúbených a chuti chilli sa jednoducho nedá odolať.Príprava je síce trochu zdĺhavá ale určite stojí za to. Ani finančne nie je moc náročný.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Potrebujeme:

1 veľkú cibuľu

1 červenú papriku

2-3 strúčiky cesnaku

1 malú lyžičku chilli (kto chce môže aj viac ale jedna úplne stačí)

1 lyžicu sladkej červenej papriky

1 lyžicu mletej rasce

500g mletého hovädzieho mäsa

1 hovädzí bujón

1 konzervu polených rajčín

pol lyžice majoránky

2 lyžičky rajčinového pretlaku(keď nie je pretlak dá sa kľudne použiť aj kečup)

1 konzervu červených fazulí

olej

soľ 

čierne korenie

Obrázok blogu

Najprv si nakrájame zeleninu.čiže cibuľu nakrájame na malá kocky,cesnak na drobno a papriku na pol centimetrové kocky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rozpálime olej a cibuľu opražíme do sklovita. Potom pridajte cesnak, papriku, chilli, sladkú papriku a rascu. Za stáleho miešania pražte asi 5 minút na strednom ohni.

Obrázok blogu

Keď je všetko dôkladne premiešané pridajte celý kus mletého mäsa.

Obrázok blogu

Mäso sa potom snažte rozbiť čo na najmenšie kúsky varechou. Mäso smažte tak 15-20 minút. Malo by byť bez štavy a na povrchu opečené.

Obrázok blogu

Na rade je omáčka. Bujón rozpustite v 300 ml horúcej vody a prilejte vývar do panvice. To isté urobte s rajčinami. Potom pridajte majoránku, soľ a čierne korenie. Soli a čierneho korenia môžete dať kľudne viac, jedlo ho bude potrebovať. Na závar pridajte pretlak a všetko dôkladne premiešajte.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Teraz nastáva najdôležitejšia fáza a to je dusenie. Oheň stlmte na najmenší, mäso prikryte pokrievkou a duste približne hodinu. Občas premiešajte. Pamätajte na to že omáčka nemôže byť moc riedka. Správne chilli by malo byť šťavnaté a husté. Pri moc hustej omáčke môžete pridať dve lyžice vody. Nakoniec pridajte precedenú fazuľu a tromf tohto jedla je čokoláda. Pôvodne do chilli ide cukor ale s akoukoľvek tmavou čokoládou je toto jedlo ešte lepšie, takže do jedla pridajte dve kocky a všetko ešte duste 10 minút. Potom už len ochutnajte poprípade dokorente a nechajte odstáť 10 minút čo je dôležité aby sa chute usadili.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

a tu je výsledok

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Dobrú chuť :)

Adrián Petráš

Adrián Petráš

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  1x

rád sa potulujem po kuchyni Zoznam autorových rubrík:  DezertyPolievkyHlavné jedloSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu