reklama

Pečené kurča s rozmarínom,kučeravým šalátom a kari ryžou

Kurča-príprava na x spôsobov a tu je jeden z nich. Aj v tomto prípade sa fantázii medze nekladú a mnoho surovín sa dá obmeniť. Najviac na tomto jedle ma odrádza doba čakania na dopečenie kurčaťa:)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Potrebujeme:

samozrejme kurča:)

vetvičky rozmarínu

bazalka (ja používam mrazenú)

1 limetku alebo citróny

jedno celé maslo

soľ

4 plátky šunky

korenie -7 korení (môžete použiť akékoľvek iné korenie ktoré si myslíte že sa bude v kurčati hodiť )

ryžu a kari korenie

Zálievka na šalát:

olivový olej

soľ

čierne korenie

jednu lyžičku horčice

1 malý citrón

Zmes na potieranie kurčaťa:

mletá červená paprika

mletá červená pálivá paprika

soľ

olej

čierne korenie

Obrázok blogu

Šunku nakrájame na malé kocky. Do misy dáme celé zmäknuté maslo. Pridáme šunku,bazalku, a 7druhov korení. Dobre vymiešame

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Kurča dobre poumývame a osušíme. Limetku ošúpeme,prekrojíme a vložíme do kurčaťa. Kurča nasolíme a prstami oddelíme kožu na prsiach od mäsa tak aby sa priestor medzi kožou a mäsom dal naplniť zmesou. Maslovú zmes plníme do už vytvoreného priestoru a masírovaním spracovávame tak aby zmes bola rovnomerne rozložená po celej časti pŕs. Zvyšok zmesi môžme dať do vnútra kurčaťa. Vetvičky rozmarínu dáme tak isto medzi prsia a kožu poprípade kľudne aj do vnútra kurčaťa.

Obrázok blogu

Predhrejeme si rúru na 200 stupňov. Kurča ešte narežeme na nohách polejeme kvapkou olivového oleja a vložíme na plech poprípade do zapekacej misy a dobre prikryjeme alobalom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Pečieme približne hodinu. Medzitým si môžeme pripraviť zmesi na šalát a na potieranie kurčaťa. Zoberieme si malú misku do ktorej dáme tak deci a pol oleja,1 vytlačený citrón,trochu soli,čierne korenie a malú lyžičku horčice. Množstvo oleja a citróna ide v pomere tri ku jednej. Zmes dobre vymiešame

Obrázok blogu

Podobným spôsobom pripravíme zmes na potieranie kurčaťa. V malej miske vymiešame sladkú a trochu pálivej papriky so soľou,čiernym korením a olejom.

Obrázok blogu

Po hodinke kurča vyberieme, odstránime alobal a vyberieme rozmarín. Potrieme zmesou a klasicky dopečieme pričom teplotu zvýšime na 220 stupňov. V desaťminútových intervaloch oblievame kurča roztopeným maslom z plechu a potierame zmesou. Zámerne som nenapísal čas dopečenia ale závisí to od veľkosti kurčaťa. A tu je výsledok

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu


Na záver si ešte pripravíme ryžu a do vody v ktorej sa bude variť dáme väčšie množstvo kari korenia. Kučeravý šalát dobre umyjeme,osušíme a pokvapkáme zmesou ktorú sme si pripravili.

Obrázok blogu

Dobrú chuť:)

Adrián Petráš

Adrián Petráš

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  1x

rád sa potulujem po kuchyni Zoznam autorových rubrík:  DezertyPolievkyHlavné jedloSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu