reklama

Bravčové na borovičke

Keď som po prvý raz ochutnal tento recept tak som sa čudoval aká výborná je kombinácia borovičky, červeného vína a ostatných ingrediencií. Recept ktorý sa výborne hodí na chatu s priateľmi pretože  množstvo je postačujúce pre veľa hladových krkov a príprava zaberie maximálne polhodinku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Potrebujeme:

1,5 kg bravčového pliecka (mäsa môžete použiť aj kľudne viac, marinády je dostatok aj pre 2kg mäsa)

2 dcl borovičky

pol litra červeného vína

3 lyžice horčice

pol litra jemného kečupu

necelá lyžica soli

šplech sójovej omáčky

šplech worcester omáčky

7 strúčikov cesnaku

2-3 cibule

pár plátkov slaniny

Obrázok blogu

Mäso očistíme a nakrájame na centimeter hrubé medajlónky

Obrázok blogu

Poriadne naklepeme do rezňovej hrúbky. Do velkej misy nalejeme kečup, borovičku, horčicu, víno, soľ, sójovú a worcester omáčku zamiešame, ochutnáme, poprípade dochutíme a pridáme mäso.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Prikryjeme alobalom a necháme v chladničke uležať minimálne 1 a pol dňa. Odležané mäso vyberieme, rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Plátky slaniny prekrojíme na polovicu, cibuľu pokrájame na rezance. Z alobalu si odtrhneme 3 dostatočne veľké štvorce do ktorých budeme ukladať mäso spoločne s cibouľou a slaninou a to spôsobom na alobal dáme cibuľu, slaninu, plátky mäsa a navrch znova cibuľu a plátky slaninky.

Obrázok blogu

Trochu ešte pokvapkáme šťavou z marinády a poriadne zabalíme aby nám pri pečení neunikala šťava. Balíčky by mali byť zabalené tak aby sa v nich nenachádzalo viac ako 6ks mäsa, mohlo by sa stať že by sa Vám neprepiekli. Mäso uložíme na mriežku a pečieme približne 2 hodiny.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Ako príloha sa k tomu najlepšie hodia pečené zemiaky ale aj s chlebom je to pochúťka pretože v balíčkoch sa nachádza dostatok šťavy. Takže dobrú chuť :)

Obrázok blogu
Adrián Petráš

Adrián Petráš

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  1x

rád sa potulujem po kuchyni Zoznam autorových rubrík:  DezertyPolievkyHlavné jedloSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu